Search
Close this search box.

H youtuber από τον Καναδά που πέρασε ένα μήνα στην Κρήτη μαζεύοντας ελιές

Πριν δυο μέρες η Άριελ που επέστρεψε στο Παρίσι πριν 10 μέρες, δημοσίευσε στο youtube δυο βίντεο που δημιούργησε η ίδια με το υλικό που βιντεοσκόπησε στον ένα μήνα της παραμονής της στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, διαφημίζοντας το κρητικό βιολογικό ελαιόλαδο.

Μια νεαρή Καναδέζα, η Άριελ που ζει στο Παρίσι, αφού πέρασε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με τον φίλο της, τις διακοπές της στην Ιεράπετρα, αποφάσισε να επιστρέψει στην Κρήτη τον περασμένο Νοέμβριο για να περάσει έναν ολόκληρο μήνα στο Κάτω Χωριό, όπου είχε γνωρίσει τον βιοκαλλιεργητή-οικοτέχνη Γιώργο Τομαδάκη, μένοντας έκπληκτη από την επίσκεψη που έκανε στο εργαστήριο του, παρακολουθώντας την επεξεργασία του αρωματικού ελαιολάδου και την αποξήρανση των κρητικών βοτάνων.

Φεύγοντας από την Ιεράπετρα η Άριελ υποσχέθηκε στον Γιώργο Τομαδάκη ότι θα επιστρέψει το Φθινόπωρο μόλις αρχίσει η περίοδος της συγκομιδής της ελιάς, για να πάρει μέρος σε όλη τη διαδικασία λιομαζώματος και της παραγωγής του κρητικού ελαιολάδου, ζώντας κανονικά σαν μια συνεπής αγρότισσα και καταγράφοντας κάθε στιγμή της παραμονής της και της αγροτικής ζωής, σε ένα μικρό σπιτάκι στο Κάτω Χωριό της Ιεράπετρας.

«Ήρθε πραγματικά όπως μας υποσχέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου. Ο Γιώργος Τομαδάκης πήγε και την πήρε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και την μετέφερε στο μικρό σπιτάκι που της είχε βρει στο Κάτω Χωριό. Έζησε ανάμεσα μας συμμετέχοντας από την αρχή στο λιομάζωμα των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων που φροντίζει ο “Επτάστικτος” και στη συνέχεια πήρε μέρος στο λιομάζωμα και άλλων βιολογικών ελαιώνων σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ιεράπετρας. Κατέγραφε τα πάντα στην κάμερα της και εκδήλωνε σε κάθε στιγμή τον ενθουσιασμό της για τη μοναδική εμπειρία που ζούσε, εξηγώντας μας, πως ήθελε πάντα να βιώσει την εμπειρία της παραγωγής του λαδιού, που σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου το θεωρούν φάρμακο», μας είπε ο οικοτέχνης – βιοκαλλιεργητής και μέλος του «Επτάστικτου» κ. Μανόλης Καλύβας.

Πριν δυο μέρες η Άριελ που επέστρεψε στο Παρίσι πριν 10 μέρες, δημοσίευσε στο youtube δυο βίντεο που δημιούργησε η ίδια με το υλικό που βιντεοσκόπησε στον ένα μήνα της παραμονής της στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, διαφημίζοντας το κρητικό βιολογικό ελαιόλαδο και μιλώντας με θαυμασμό για τη ζωή στο χωριό και για την κρητική διατροφή με βάση το λάδι που γεύτηκε σε μικρές ταβερνούλες αλλά και στα σπίτια της παρέας των βιοκαλλιεργητών – ξεναγών της.

«Η Ariel είναι μια εξαιρετική κοπέλα από τον Καναδά που ζει στο Παρίσι. Πέρασε μαζί μας ένα μήνα στο Κάτω Χωριό της Ιεράπετρας, μαζεύοντας καθημερινά ελιές σαν μια κανονική αγρότισσα. Content creator δηλαδή youtuber είναι το επάγγελμα της. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Όσοι ασχολούνται με την ελαιοκομία θα πρέπει να ιδούν τα εξαιρετικά και κολακευτικά βίντεο, διαφήμιση για τον τόπο μας, που ανέβασε πριν δυο μέρες στο youtube στα οποία συμμετέχουν αρκετοί φίλοι της ομάδας των βιοκαλλιεργητών της Ιεράπετρας. Στο πρώτο έχει βάλει τίτλο “Το φάρμακο της Φύσης” και στο άλλο. Όσα έμαθα μένοντας έναν ολόκληρο μήνα σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης».

Πιστεύω ότι αυτά τα δυο βιντεάκια της Άριελ θα αποτελέσουν την αφορμή να δοκιμάσουν το Ελληνικό λάδι και άλλοι ξένοι καταναλωτές που έχουν μάθει να τρώνε σπορέλαια», γράφει ο Γιώργος Τομαδάκης.

«Το βιολογικό λάδι που συγκεντρώνει η ομάδα των βιοκαλλιεργητών της Ιεράπετρας διακινείται από την Solidarite Normandie Grece στην Γαλλία σε δίκαιη και προσιτή για τον καταναλωτή τιμή και τα κέρδη από τις πωλήσεις, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να διατεθούν σε κοινωνικούς σκοπούς, όπως έχει γίνει στην Ιεράπετρα με δωρεάν εξοπλισμού στο πολύπαθο Νοσοκομείο μας. Δυστυχώς όμως εφέτος η χρονιά δεν είναι καλή και η παραγωγή μας είναι πάρα πολύ μικρή», πρόσθεσε ο γεωπόνος βιοκαλλιεργητής Μανόλης Καλύβας.

Πηγή: neakriti.gr

Τέλος Άρθρου
Μετάβαση στο περιεχόμενο