Search
Close this search box.

Ευνοϊκές διατάξεις για την συνταξιοδότηση αγροτών φέρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σύνταξη και σε όσους οφείλουν μεγάλα ποσά εισφορών.

Συντάξιμος χρόνος ή έκπτωση στις εισφορές για τις επιπλέον πέντε ώρες εργασίας, πάταξη της υποδηλωμένης εργασίας, αλλαγές στη συνταξιοδότηση και πιλοτικά προγράμματα για εργάτες γης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας την Κυριακή 28 Αυγούστου, μέσω συνέντευξεών του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Εργασίας και τους ελέγχους που διεξάγονται για την πάταξη της “μαύρης” εργασίας.

Όπως δήλωσε στον Γιώργο Αυτιά ο κ. Γεωργιάδης, το επιπλέον 5ωρο εργασίας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάθεση του εργαζομένου και η ανταπόδοση σε ασφαλιστικό επίπεδο είτε θα προσμετράται σε συντάξιμο χρόνο, είτε θα υπάρχει έκπτωση στις εισφορές. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, όταν το νομοσχέδιο θα λάβει την τελική του μορφή και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Στην εκτενή συνέντευξή του στο Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: “Το νέο εργασιακό μας νομοσχέδιο, που πλέον βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, επιβεβαιώνει τις αρχικές μας δεσμεύσεις να πετύχουμε τον εξής διπλό στόχο: από τη μία την αύξηση της απασχόλησης και των δίκαια αμειβόμενων θέσεων εργασίας και από την άλλη την εφαρμογή νέων προστατευτικών κανόνων για τους εργαζόμενους, που αφορούν τόσο την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας όσο και την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία.

Η πλήρης εφαρμογή με ευέλικτο τρόπο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η αύξηση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, η δυνατότητα σε έναν εργαζόμενο να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η επέκταση του δικαιώματος καταβολής του εποχικού επιδόματος, είναι μόνο μερικές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που δημιουργούν δικλείδες ασφαλείας και θωρακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο, που φέρνει πραγματικές τομές και αντιμετωπίζει χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας”.

Παράλληλα, έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους έσπευσαν να κατακρίνουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας: “Το νομοσχέδιο αυτό κρίθηκε άδικα από πολλούς πριν ακόμα το δουν. Θα θυμάστε τη φασαρία που έγινε για το δήθεν “16ωρο” ή τα δημοσιεύματα που έγραφαν ότι “το νομοσχέδιο έχει στόχο να καταστρέψει τους εργαζόμενους”. Όλα αυτά είναι λίγο αστεία. Η κυβέρνησή μας είναι με τον κόσμο της εργασίας, είναι με τον απλό εργαζόμενο και το νομοσχέδιο ακριβώς αυτό διασφαλίζει: τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η απασχόληση σε πολλαπλούς εργοδότες, αλλά και οι ποινικές ευθύνες για όσους παρεμποδίζουν εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια απεργίας, είναι ζητήματα που έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί εδώ και δεκαετίες, καθώς ενδυναμώνουν τη θέση του εργαζομένου, χωρίς όμως να βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Γιατί εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργούνται καθαρές σχέσεις μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη, έτσι ώστε τελικά να μπορεί και η επιχείρηση να βάζει τα πράγματα σε τάξη και ο εργαζόμενος να λαμβάνει όλα αυτά που δικαιούται. Άρα, να μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι. Να διαβάσουν πρώτα το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση και μετά εδώ είμαστε, για να συζητήσουμε καλόπιστα τις όποιες αντιρρήσεις έχουν”.

Αυξημένοι έλεγχοι

Ο υπουργός Εργασίας ρωτήθηκε για τις συνθήκες εργασίας όσων απασχολούνται στον τουρισμό, με αφορμή τις υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αυτό το καλοκαίρι: “Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με ψυχή και δικαιώματα και οι εργοδότες έχουν απόλυτη ευθύνη να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας τους.

Είμαι βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται αυτό που λέω δεν έχουν κανέναν λόγο και κανένα συμφέρον να διακινδυνεύσουν έστω και λίγο τη ζωή των εργαζομένων τους είτε αυτό αφορά ακραία καιρικά φαινόμενα είτε κάλυψη αναγκών διαβίωσης για εποχικούς υπαλλήλους τουριστικής σεζόν είτε για οτιδήποτε άλλο. Όταν, λοιπόν, μιλάμε για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, είμαστε απολύτως αμείλικτοι στην εφαρμογή του νόμου. Εφέτος, σημειώθηκε ρεκόρ ελέγχων από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και, όπου διαπιστώθηκε παράβαση, επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι, υπογράψαμε ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μία Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για την προστασία των εργαζομένων στη διανομή (delivery), γιατί είδαμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που εκτίθενται σε αυξημένου βαθμού κινδύνους ως προς την υγεία και την ασφάλειά τους. Θεσπίσαμε, λοιπόν, συγκεκριμένους κανόνες με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τη ζωή τους και την ευζωία τους. Να γνωρίζουν όλοι ότι οι “κεραίες” μας στο υπουργείο είναι πάντα ανοιχτές και, όποτε χρειαστεί να παρέμβουμε, προκειμένου να προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα το κάνουμε χωρίς καθυστέρηση”.

Έλλειψη προσωπικού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην ανάγκη για εργατικά χέρια σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας: “Όταν πριν από τέσσερα χρόνια πήγα στο υπουργείο Ανάπτυξης, το μόνο που άκουγα ήταν “βρείτε μας δουλειές”. Όταν έφυγα από το υπουργείο Ανάπτυξης, το μόνο που άκουγα ήταν “βρείτε μας εργαζόμενους”. Αυτό ακούω συνέχεια και τώρα ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πλέον, όλοι οι κλάδοι ψάχνουν εργαζόμενους και, μάλιστα, καταρτισμένους εργαζόμενους. Οι γιγαντιαίοι πόροι που έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης με το ΕΣΠΑ για reskilling και upskilling των εργαζομένων έχουν ακριβώς αυτό το χαρακτήρα. Πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε στους συμπολίτες μας τις δεξιότητες που χρειάζεται η σύγχρονη αγορά εργασίας.

Γι’ αυτό, έχουμε δρομολογήσει με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερακάκη, ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για 100 χιλιάδες εργαζόμενους σε ψηφιακές δεξιότητες, ενώ, παράλληλα, σχεδιάζουμε, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων για επανακατάρτιση και αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων. Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, επενδύουμε στη δημιουργία επαγγελματιών που θα οδηγήσουν την επιχείρηση που εργάζονται σε ένα όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και στην εύρεση εργατών γης σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, και γι’ αυτό, έχουμε ξεκινήσει, μέσω της ΔΥΠΑ, ένα πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης εργατών από περιοχές με υψηλή ανεργία σε περιοχές με υψηλή ζήτηση εργασίας. Θέλουμε να δούμε, αν θα μπορούσαμε με κάποια κίνητρα να αυξήσουμε την απασχόληση σε αυτές τις δουλειές σε συμπατριώτες μας, ώστε ταυτόχρονα να μειώσουμε την ανεργία στην Ελλάδα. Αν αυτό δεν μπορέσει να λειτουργήσει, τότε θα πάμε και στις μετακλήσεις εργατικού δυναμικού”

Πάταξη της “μαύρης” εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που διεξάγονται για την εξάλειψη της “μαύρης” εργασίας: “Πράγματι, σήμερα, το μεγαλύτερό μας πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ η “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασία, όσο η υποδηλωμένη εργασία. Δηλαδή, να παίρνει κάποιος έναν εργαζόμενο, να τον δηλώνει στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, αλλά να τον δηλώνει για λίγες ώρες, ενώ, στην πραγματικότητα, απασχολείται για πολύ περισσότερες.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασία είναι μεγάλο έγκλημα. Είναι έγκλημα κατά του εργαζομένου, του οποίου του κλέβουμε χρήματα και συντάξιμα χρόνια, είναι έγκλημα και κατά των συναδέλφων μας, διότι έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός. Άρα, εκεί θα είμαστε αμείλικτοι, θεσπίζοντας ένα βαρύτατο πρόστιμο, αντίστοιχου ύψους με το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία, ήτοι 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο σε κάθε περίπτωση αναντιστοιχίας της πραγματικής απασχόλησης με τη σχετική σήμανση της κάρτας – κυρίως κατά την προσέλευση στην εργασία και την υπερωρία, η οποία θα διαπιστώνεται από σχετικό έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αποτελεί κρίσιμο μέσο για την απόδειξη του πραγματικού χρόνου εργασίας-πραγματικής αμοιβής, εξακριβώνοντας σε πραγματικό χρόνο την πραγματική έναρξη και την πραγματική λήξη του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, μειώνοντας το υπέρμετρο διοικητικό βάρος για τις επιχειρήσεις που θα την επιλέξουν. Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται ιδιαίτερα κίνητρα στις επιχειρήσεις που επιλέξουν να εφαρμόσουν νωρίτερα την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όπως π.χ. να μην προδηλώνουν τις αλλαγές του ωραρίου εργασίας ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, καθώς και την υπερωριακή απασχόληση.

Η τεχνολογία μας δίνει τα “όπλα” να κάνουμε τη ζωή μας και την οικονομία μας πολύ πιο εύκολη. Θα αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα “όπλα”. Να πω και κάτι τελευταίο: να μην ανησυχούν οι διάφοροι κλάδοι της οικονομίας. Δεν θα εφαρμόσουμε υποχρεωτικά την Ψηφιακή Κάρτα, εάν προηγουμένως δεν συνεννοηθούμε με τον κάθε κλάδο πώς θα μπορεί να είναι ευέλικτη, για να μην δημιουργεί προβλήματα”.

Αύξηση κατώτατου μισθού

Για τα σχέδια αύξησης του κατώτατου μισθού, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: “Ως κυβέρνηση, στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τους μισθούς και να δώσουμε πίσω στους εργαζόμενους αυτό που έχασαν, λόγω των μνημονίων. Η διπλή αύξηση που έγινε, πριν από λίγους μήνες, στον κατώτατο μισθό είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να δώσουμε καλύτερους μισθούς και θέλουμε να ξεπαγώσουν και οι τριετίες, όχι, όμως, σε βάρος της οικονομίας μας. Είμαι αισιόδοξος ότι η οικονομία της χώρας θα συνεχίζει να πηγαίνει καλά και θα είμαστε σε θέση να τηρήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση”.

Αλλαγές στη συνταξιοδότηση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε, επίσης, και στις αλλαγές που σχεδιάζονται στη συνταξιοδότηση: “Σκοπεύουμε να φέρουμε το φθινόπωρο στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποκαταστήσουμε ορισμένες αδικίες που ισχύουν, μέχρι σήμερα, όσον αφορά τους εργαζόμενους συνταξιούχους, αλλά και τους συνταξιούχους που έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Υπάρχει μία κατηγορία συμπολιτών μας που χρωστάνε πάνω από 20.000 στον ΕΦΚΑ, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και αγρότες. Ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν πληρώσει ένσημα για αρκετά χρόνια. Κάποιοι μέχρι και 27 χρόνια. Αυτοί δεν μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους με τα σημερινά δεδομένα, παρά μόνο εάν πληρώσουν εφάπαξ όλη τη διαφορά από τις 20.000 και πάνω και ρυθμίζοντας την οφειλή σε 60 δόσεις. Με τη νέα νομοθετική διάταξη, θα δίνεται η δυνατότητα έκδοσης συντάξεων, με ποσοστό παρακράτησης και σε ασφαλισμένους που οφείλουν μέχρι 30.000 ευρώ στον ασφαλιστικό φορέα και δεν μπορούν, μέχρι σήμερα, να πάρουν σύνταξη, εάν δεν εξοφλήσουν το ποσό.

Θέλω, ωστόσο, να καταστήσω σαφές ότι δεν θα είναι μία γενική ρύθμιση, αλλά θα έχει τον εξής χαρακτήρα: να ξεχωρίζει πρώτα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αυτούς, δηλαδή, που έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν, διότι προφανώς θεωρούν ότι δεν τους αφορά η σύνταξη. Θα υπάρχουν κριτήρια, όπως η περιουσιακή κατάσταση και η άρση του τραπεζικού απορρήτου. Επίσης, θα μειώσουμε την επιβάρυνση που υφίστανται όσοι συνταξιούχοι εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν. Σήμερα, αν κάποιος συνταξιούχος εργάζεται, παρακρατείται αυτόματα το 30% της συντάξεώς του. Αυτό θα καταργηθεί. Δεν θα υπάρχει παρακράτηση 30% της συντάξεώς του, αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό από τον μισθό, που θα λαμβάνει. Θα ανακοινωθούν όλα στην ώρα τους”.

Και πρόσθεσε: “Οι εκκρεμείς συντάξεις του μηνός Ιουλίου ήταν περίπου 32.000. Ο στόχος μου είναι, στο τέλος του χρόνου, να βρισκόμαστε κάτω από τις 25.000. Είναι ένας φιλόδοξος στόχος. Έχουμε βάλει φουλ τις μηχανές να δουλεύουν και είμαι αισιόδοξος ότι, στο τέλος του χρόνου, ο στόχος αυτός θα έχει επιτευχθεί.

Παράλληλα, συνεχίζουμε τις στοχευμένες δράσεις και τη συστηματική δουλειά για την εύρυθμη και την αποτελεσματική λειτουργία του e-ΕΦΚΑ. Η ανάπτυξη του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του e-ΕΦΚΑ και η ψηφιοποίηση της συνολικής ασφαλιστικής ιστορίας των εργαζομένων θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στο άμεσο μέλλον στην αυτόματη έκδοση των συντάξεων με ψηφιακό τρόπο και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα”.

Newsroom Agronewsbomb

Τέλος Άρθρου
Μετάβαση στο περιεχόμενο