Search
Close this search box.

«Αστακιώτικη Λεμονάδα» από μυρωδάτα λεμόνια

Γεύση που μένει αξέχαστη και παραπέμπει σε σπιτική συνταγή του παρελθόντος, με το μοναδικό άρωμα των λεμονιών, των αγνών πρώτων υλών, να μοσχοβολούν, προσφέρει σε όποιον την πιει η «Αστακιώτικη Λεμονάδα» της οικοτεχνίας «Λεμονοφάρμα».

Η δημιουργικότητα, οι γνώσεις και το μεράκι οικογένειας από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας συνέβαλαν ώστε να παραχθεί ένα χειροποίητο, σε όλα τα στάδια, προϊόν, χωρίς χημικά πρόσθετα ή συντηρητικά.

Η σπιτική λεμονάδα της «Λεμονοφράμας» ξεχωρίζει και είναι χαρακτηριστικό ότι βραβεύθηκε για τη γεύση και την ποιότητά της, στο μεγαλύτερο διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας AFFA 2024, στο πλαίσιο της 10η έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Η οικοτεχνία ξεκίνησε την δράση της το 2022 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, με την παραγωγή λεμονάδας, αποκλειστικά από τα δικά της λεμονόδενδρα.

Η διαχείριση από το αρχικό στάδιο της καλλιέργειας, μέχρι και το τελικό προϊόν, γίνεται από την Χρυσαυγή Μπαμπούρη ( κατ΄ επάγγελμα αγρότη) και το σύζυγό της Κώστα Λύχνο (καθηγητή Φυσικής) που κατάφεραν να συνδυάσουν με εξαιρετικά αποτελέσματα τον πρωτογενή τομέα με την επιστημονική γνώση.

Η λεμονάδα τους παράγεται από λεμόνια παραγωγής τους, από τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες λεμονιάς. Τα λεμόνια συλλέγονται ένα – ένα με το χέρι την κατάλληλη εποχή, όταν ωριμάσουν και στη συνέχεια μεταφέρονται στο εργαστήριο της οικοτεχνίας τους για επεξεργασία και παρασκευή του τελικού προϊόντος. Όλα τα στάδια (πλύσιμο- κόψιμο – στύψιμο- σούρωμα) γίνονται με το χέρι, με αποτέλεσμα τον συνεχή ποιοτικό έλεγχο του χυμού λεμονιού.

Όλα τα στάδια παρασκευής ακολουθούν το σύστημα HACCP η τήρηση του οποίου διασφαλίζει κορυφαία ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Στην λεμονάδα τους δεν χρησιμοποιείται η μέθοδος του βρασμού με αποτέλεσμα η βιταμίνη C που περιέχεται στο χυμό λεμονιού να παραμένει
αναλλοίωτη και στην λεμονάδα που απολαμβάνετε. Η αραίωση που απαιτείται είναι ένα μέρος χυμού και τέσσερα μέρη φυσικού νερού ή ανθρακούχου.

Ένα από τα στοιχεία που την κάνει να ξεχωρίζει εκτός από τη γεύση της, είναι η διάρκεια της, αφού παραμένει αναλλοίωτη για ένα χρόνο στη συντήρηση και ένα μήνα μετά το άνοιγμά της, μοναδικό χαρακτηριστικό για ένα προϊόν δίχως ίχνος συντηρητικών.

Απολαμβάνετε στο τελικό στάδιο αναλλοίωτα τα αρώματα που δίνει η φύση στον χυμό λεμονιού και αυτό δίνει το πλεονέκτημα συγκριτικά με ό,τι άλλο έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της σε αρκετά σημεία του Αγρινίου καθώς και σε πολλά καταστήματα εστίασης σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα, την περσινή σεζόν, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο την αγάπη του κόσμου. Γι’ αυτό άλλωστε οι συνεργασίες της οικοτεχνίας διευρύνονται συνεχώς.

Μοναδικό σαπούνι με ευεργετικό γάλα γαϊδούρας

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Χρύσα και ο Κώστας ασχολήθηκαν και με την παραγωγή σαπουνιού με γάλα γαϊδούρας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Για το σκοπό αυτό δημιούργησαν «πειραματικά» μια μικρή φάρμα με γαϊδουράκια.

Το σαπούνι παράγεται από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο αποκλειστικά στο χέρι. Αποτελείται από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γάλα γαϊδούρας, παραγωγής τους και όχι σε σκόνη, όπως διευκρινίζουν. Η ποσότητα γάλακτος που περιέχει είναι η μέγιστη που απαιτείται για την αντίδραση σαπωνοποίησης, χωρίς καθόλου προσθήκη νερού. Η εξέλιξη της αντίδρασης γίνεται με τη ψυχρή μέθοδο διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή στους 25-30 βαθμούς Κελσίου, και αφήνοντας αναλλοίωτα τα συστατικά, τόσο του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου όσο και του γάλακτος γαϊδούρας.

Το σαπούνι που προκύπτει, έχει πραγματικά μοναδικές ιδιότητες που θα σας εντυπωσιάσουν.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα προϊόντα τους.

Θα τους βρείτε:

www.lemonofarma.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6970 977709, 6983 639383, 26460 42442

info@lemonofarma.gr

instagram: @lemonofarma

facebook: Chrisa Babouri-Lemonofarma

Πηγή: sinidisi.gr

Τέλος Άρθρου
Μετάβαση στο περιεχόμενο